Miniserniczki szpinakowe z owocami

Składniki

  • 4 kulki Szpinaku siekanego w kulkach Bonduelle
  • 1 dojrzały banan
  • 250 g serka mascarpone
  • 350 g jogurtu o smaku waniliowym
  • 1 szklanka musli z orzechami
  • 3 łyżki zimnej wody
  • 2,5 łyżeczki żelatyny w proszku
  • Maliny i porzeczki do dekoracji
  • Cukier puder do posypania

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Miniserniczki szpinakowe z owocami - Krok 1

Przygotować pięć słoiczków lub szklaneczek. Do każdego naczynia wsypać po dwie łyżki musli.

2.

Miniserniczki szpinakowe z owocami - Krok 2

Zmiksować jogurt z pokrojonym na plasterki bananem i lekko rozmrożonym szpinakiem.

3.

Miniserniczki szpinakowe z owocami - Krok 3

Wymieszać jogurt szpinakowo-bananowy z serkiem mascarpone. Żelatynę zalać zimną wodą i zostawić do napęcznienia, a następnie podgrzać do rozpuszczenia. Wymieszać najpierw z jedną łyżką masy serowej dla wyrównania temperatury i wlać do pozostałej masy. Całość dokładnie wymieszać.

4.

Miniserniczki szpinakowe z owocami - Krok 4

Przelać do przygotowanych naczynek. Wstawić na godzinę do lodówki.

Smacznego!

Miniserniczki szpinakowe z owocami

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Anna Warzecha
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.