Minitarta z anchois i czerwoną fasolą

Składniki

  • 1 puszka Fasoli czerwonej Kidney Bonduelle 425 ml
  • 12 filetów anchois
  • 2 żółtka
  • 1 jajko
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 3/4 szklanki startego parmezanu
  • 200 g masła
  • 2 łyżki wody
  • 2 łyżki posiekanej świeżej kolendry
  • Szczypta soli

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Minitarta z anchois i czerwoną fasolą - Krok 1

Mąkę z masłem, żółtkami, wodą i szczyptą soli zagniatamy. Wstawiamy do lodówki na pół godziny.

2.

Minitarta z anchois i czerwoną fasolą - Krok 2

Ciasto rozwałkowujemy na grubość ok. 3 mm. Kroimy na 6 części. Ciastem wykładamy wyłożone papierem do pieczenia foremki na minitarty. Nakłuwamy widelcem spód ciasta. Pieczemy w 180°C przez 10 min.

3.

Minitarta z anchois i czerwoną fasolą - Krok 3

Fasolę mieszamy z parmezanem (½ szklanki) i dwiema łyżkami posiekanej kolendry.

4.

Minitarta z anchois i czerwoną fasolą - Krok 4

Na podpieczone tarty wykładamy farsz z fasoli, po dwa filety anchois i posypujemy resztą parmezanu. Pieczemy w 180°C przez ok. 15 min., aż ciasto się zrumieni, a ser roztopi.

Smacznego!

Minitarta z anchois i czerwoną fasolą

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Anna Dobrowolańska
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.