Miodowo-cynamonowe podudzia z pieczarkami

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Miodowo-cynamonowe podudzia z pieczarkami - Krok 1

Z podudzi kurczaka zdejmujemy skórę. Nacieramy olejem, posiekanym czosnkiem, solą i pieprzem.

2.

Miodowo-cynamonowe podudzia z pieczarkami - Krok 2

Kurczaka umieszczamy w rękawie do pieczenia. Dodajemy tymianek i cynamon. Rękaw szczelnie zamykamy i obracamy nim, aby przyprawy dokładnie obtoczyły mięso. Pieczemy przez ok. 50 minut w piekarniku rozgrzanym do 180ºC.

3.

Miodowo-cynamonowe podudzia z pieczarkami - Krok 3

Po 50 minutach wyjmujemy kurczaka z folii. Do naczynia z mięsem wkładamy pieczarki. Całość skrapiamy miodem i wsadzamy do piekarnika na 10 minut.

4.

Miodowo-cynamonowe podudzia z pieczarkami - Krok 4

Upieczone mięso podajemy ze świeżym tymiankiem.

Smacznego!

Miodowo-cynamonowe podudzia z pieczarkami

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Alicja Dziurosz
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.