Muffinki jajeczne z kukurydzą

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

DSC_1778

Cebulę i oczyszczoną paprykę kroimy w kostkę. Szczypiorek drobno siekamy. Boczek kroimy w mniejsze kawałki. Kukurydzę złocistą z groszkiem Bonduelle odcedzamy i przekładamy do miseczki.

2.

DSC_1781

Jajka wbijamy do miski, dodajemy sól i pieprz do smaku. Roztrzepujemy dokładnie przy pomocy widelca lub trzepaczki.

3.

DSC_1783

Ser ścieramy na dużych oczkach tarki.

4.

DSC_1784

Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę i boczek, smażymy przez 5 minut.

5.

DSC_1786

Dokładamy paprykę, smażymy przez kolejne 3 minuty.

6.

DSC_1788

Listki oregano siekamy lub rwiemy w dłoniach i dodajemy do masy jajecznej.

7.

DSC_1789

Do jajek dodajemy zawartość patelni, ser oraz Kukurydzę złocistą z groszkiem Bonduelle. Mieszamy. Masą jajeczną napełniamy silikonowe foremki do muffinek na ¾ ich wysokości. Muffinki pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 15-20 minut lub dłużej, aż masa jajeczna się zetnie.

8.

DSC_1797

Muffinki z kukurydzą podajemy na ciepło lub na zimno.

Smacznego!

DSC_1810

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.