Muffiny marchewkowe

Składniki

  • 1 szklanka mąki
  • 1 szklanka startych migdałów (mąki migdałowej) lub mąki kokosowej (może być też mąka pszenna)
  • 0,5 szklanki białego lub brązowego cukru
  • 2 puszki Młodej marchewki ekstradrobnej Bonduelki
  • 6 łyżek oleju
  • 0,5 szklanki mleka (krowiego, ryżowego lub koziego)
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • szczypta soli

Czy wiesz, że...


Przygotowanie


1.

Wszystkie składniki miksujemy, ciasto nakładamy do papilotek i pieczemy ok. 25 minut w 180°C.


2.

Po upieczeniu zostawiamy jeszcze chwilę w piekarniku z uchylonymi drzwiami.

Smacznego!

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Groszek
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.