Muffiny wytrawne

Składniki

  • 1 puszka Kukurydzy złocistej z chili Bonduelle 212 ml
  • 300 g mąki
  • 130 g startego sera
  • 120 g dobrej jakości kiełbasy drobiowej
  • 250 ml maślanki lub śmietany
  • 85 ml oleju
  • 2 jajka
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 3 łyżki posiekanej natki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki ostrej wędzonej papryki
  • 1/2 łyżeczki sody
  • 1/2 łyżeczki soli

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Muffiny wytrawne - Krok 1

Kukurydzę z chili dokładnie osączyć z zalewy. Paprykę pokroić w drobną kostkę, kiełbasę w ćwierćplasterki.

2.

Muffiny wytrawne - Krok 2

W jednej misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, sodę,paprykę w proszku, natkę, sól i połowę sera.

3.

Muffiny wytrawne - Krok 3

W drugiej misce wymieszać maślankę, olej, jajka.

4.

Muffiny wytrawne - Krok 4

Mokre składniki dodać do suchych. Krótko wymieszać do połączenia.

5.

Muffiny wytrawne - Krok 5

Dodać kukurydzę, paprykę i kiełbasę. Jeszcze raz wymieszać.

6.

Muffiny wytrawne - Krok 6

Masę przełożyć do formy na muffiny wyłożonej papilotkami (najlepsze będą silikonowe). Posypać pozostałym serem. Piec przez ok. 20 min. w 180°C.

Smacznego!

Muffiny wytrawne

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Katarzyna Jastrzębska
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.