Muszle z fetą i cieciorką

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie


1.

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedzamy i przelewamy zimną wodą.


2.

Brokuły pozostawiamy do rozmrożenia.


3.

Schłodzone muszelki napełniamy serem feta, cieciorką i różyczkami brokuła, a następnie układamy w naczyniu żaroodpornym.


4.

Cebulkę i czosnek podsmażamy na maśle, dodajemy śmietankę i chwilkę podgrzewamy. Gotowym sosem zalewamy makaron.


5.

Zapiekankę pieczemy 20 minut w 180 stopniach. Przyprawiamy pieprzem i solą oraz dekorujemy świeżą pietruszką.

Smacznego!

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Anna Dobrowolańska
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.