Nachosy zapiekane z kukurydzą i fasolą

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Nachosy zapiekane z kukurydzą i fasolą - Krok 1

Z pomidorów usuwamy gniazda nasienne, a następnie kroimy je w drobną kostkę. Cebulkę siekamy w kostkę. Dymkę drobno kroimy.

2.

Nachosy zapiekane z kukurydzą i fasolą - Krok 2

Ser ścieramy na tarce na dużych oczkach.

3.

Nachosy zapiekane z kukurydzą i fasolą - Krok 3

W misce umieszczamy pomidory, dymkę, cebulkę, kropimy sokiem z limonki, dodajemy kilka kropel sosu tabasco. Doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy.

4.

Nachosy zapiekane z kukurydzą i fasolą - Krok 4

W dwóch naczyniach do zapiekania układamy warstwy nachosów. Posypujemy je kukurydzą, fasolą i serem. Kolejno układamy następną warstwę nachosów i ponownie posypujemy kukurydzą, fasolą i tartym serem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200°C i pieczemy około 7 minut, aż ser się rozpuści. Nachosy pieczone z kukurydzą i serem podajemy od razu po przygotowaniu z dodatkiem przygotowanej salsy pomidorowej.

Smacznego!

Nachosy zapiekane z kukurydzą i fasolą

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.