Naleśniki z cieciorką

Składniki

Naleśniki (8 sztuk):

  • 2 szklanki mąki i mleka
  • 2 jajka
  • Łyżka oliwy
  • 1 1/2 szklanki wody gazowanej

Farsz:

  • Pierś z kurczaka
  • 1 puszka Cieciorki gotowanej na parze Bonduelle
  • Garść świeżego szpinaku
  • Natka pietruszki
  • 2 szklanki mleka
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki mąki
  • Gałka muszkatołowa
  • Sól, pieprz

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Naleśniki z cieciorką - Krok 1

Do rondelka wlewamy 2 szklanki mleka, 1 1/2 szklanki wody, dodajemy 2 jajka, 2 szklanki mąki, łyżkę oliwy i szczyptę soli. Miksujemy na gładko. Z gotowej masy smażymy naleśniki.

2.

Naleśniki z cieciorką - Krok 2

Kurczaka kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na oliwie. Dodajemy cieciorkę i szpinak. Doprawiamy solą i pieprzem. Podgrzewamy parę minut.


3.

W rondelku rozpuszczamy 2 łyżki masła, dodajemy 2 łyżki mąki, cały czas mieszając. Powoli dolewamy mleko, nie przestając mieszać. Gdy sos zgęstnieje, doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową.

4.

Naleśniki z cieciorką

Mieszamy farsz z sosem i wykładamy porcjami na naleśniki. Zawijamy je i pieczemy w 180 stopniach przez ok 15 minut. Podajemy posypane natką pietruszki.

Smacznego!

Naleśniki z cieciorką - Krok 3

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Anna Dobrowolańska
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.