Omlet hawajski z szynką i kukurydzą

Składniki

  • 1/2 puszki Kukurydzy Złocistej Bonduelle 212 ml
  • 3 jajka
  • 2 plastry ananasa z puszki
  • 2 plastry szynki
  • 2 łyżki startego żółtego sera
  • 1 łyżka mąki
  • 1 łyżka mleka
  • 1 łyżka masła
  • Świeżo mielony czarny pieprz
  • Sól

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Omlet hawajski z szynką i kukurydzą - Krok 1

Pokroić w paseczki szynkę i ananasa. Osączyć kukurydzę na sicie.

2.

Omlet hawajski z szynką i kukurydzą - Krok 2

Wbić do miseczki jajka. Wlać mleko i ubić mikserem. Wsypać mąkę. Przyprawić solą i pieprzem. Delikatnie wymieszać.

3.

Omlet hawajski z szynką i kukurydzą - Krok 3

Rozgrzać patelnię. Wrzucić masło, a gdy się rozpuści, wlać masę jajeczną. Smażyć 3 minuty na małym ogniu.

4.

Omlet hawajski z szynką i kukurydzą - Krok 4

Połowę omletu posypać szynką, kukurydzą, ananasem i serem. Złożyć omlet na pół. Przykryć patelnię pokrywką i smażyć jeszcze 2 minuty. Gotowy omlet przełożyć na talerz i od razu podawać.

Smacznego!

Omlet hawajski z szynką i kukurydzą

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Anna Warzecha
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.