Omlet szpinakowy

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Omlet szpinakowy - Krok 1

Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju. Wrzucamy dwie kulki szpinaku. Smażymy przez kilka minut do rozmrożenia. Szpinak przekładamy do miseczki.

2.

Omlet szpinakowy - Krok 2

Jajka rozkłócamy z dodatkiem szpinaku. Doprawiamy solą.

3.

Omlet szpinakowy - Krok 3

Na patelni o średnicy 20 cm rozgrzewamy olej. Wylewamy masę jajeczną. Smażymy na małym ogniu, aż omlet się zetnie. Po około 3 minutach przykrywamy patelnię pokrywką.

4.

Omlet szpinakowy - Krok 4

Przygotowujemy nadzienie. Pomidorki myjemy, kroimy na pół. Oliwki osączamy z zalewy. Listki bazylii myjemy i osuszamy.

5.

Omlet szpinakowy - Krok 5

Na omlecie układamy pomidorki, oliwki, listki bazylii, posypujemy pokruszonym serem feta, doprawiamy solą, pieprzem, kropimy oliwą. Podajemy od razu po przygotowaniu.

Smacznego!

Omlet szpinakowy

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.