Omlet z groszkiem i kozim serem

Wariacji na temat omletu jest mnóstwo, a dzisiaj ja proponuje Wam moją wersję z pysznym zielonym groszkiem i wyrazistym kozim serem. Jest to doskonałe, bo bogate w białko, śniadanie, które daje siłę na cały dzień. W dodatku przygotujesz go w kilka chwil, więc jest to dobra potrawa nawet dla największego śpiocha!

Składniki

  • 3 jajka
  • 3 łyżki mrożonego Groszku Bonduelle
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • 25 g sera koziego w solance
  • sól do smaku
  • olej do smażenia
  • świeże pieczywo do podania

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Groszek umieszczamy w miseczce, zalewamy wrzątkiem, odstawiamy na 5 minut. Odcedzamy go na sitku i przelewamy zimną wodą.

2.

Koperek drobno siekamy, ser kozi kroimy w kostkę lub kruszymy w dłoniach.

3.

Jajka dokładnie roztrzepujemy ze szczyptą soli przy pomocy widelca lub trzepaczki.

4.

Na patelni rozgrzewamy olej, wlewamy masę jajeczną. Kiedy spód omletu się zetnie, jego wierzch posypujemy koperkiem, groszkiem oraz serem. Smażymy jeszcze chwilkę do preferowanego ścięcia wierzchu omletu.

Smacznego!

Omlet z groszkiem i kozim serem podajemy z dodatkiem świeżego pieczywa.

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.