Omlet z warzywami po azjatycku

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Omlet z warzywami  po azjatycku - Krok 1

Imbir, czosnek i dymkę drobno siekamy.

2.

Omlet z warzywami  po azjatycku - Krok 2

Sezam prażymy na suchej patelni i przesypujemy do miseczki.

3.

Omlet z warzywami  po azjatycku - Krok 3

Jajka rozkłócamy z dodatkiem 1 łyżeczki sosu sojowego.

4.

Omlet z warzywami  po azjatycku - Krok 4

Na patelni rozgrzewamy olej. Wrzucamy czosnek i imbir, smażymy przez 3 minuty. Dokładamy mieszankę warzywną i smażymy dalej przez około 10 minut, aż warzywa będą miękkie. Wlewamy sos sojowy, dodajemy dymkę, sezam, mieszamy.

5.

Omlet z warzywami  po azjatycku - Krok 5

Rozgrzewamy olej na patelni o średnicy 20 cm. Wlewamy masę jajeczną, smażymy na małym ogniu przez kilka minut, aż omlet się zetnie. Po około 3 minutach przykrywamy patelnię pokrywką. Gotowy omlet przekładamy na talerz. Nakładamy farsz. Podajemy od razu po przygotowaniu.

Smacznego!

Omlet z warzywami  po azjatycku

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.