Omlet ze szpinakiem, kozim serem i pieczarkami

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Omlet ze szpinakiem, kozim serem i pieczarkami - Krok 1

Na patelni rozgrzewamy łyżeczkę masła, wrzucamy kulki siekanego szpinaku i smażymy, aż się w pełni rozmrożą (około 5 minut).

2.

Omlet ze szpinakiem, kozim serem i pieczarkami - Krok 2

W tym czasie szatkujemy dymkę i kroimy pieczarki w cienkie plastry.

3.

Omlet ze szpinakiem, kozim serem i pieczarkami - Krok 3

Gdy szpinak się rozmrozi, dodajemy pieczarki, dymkę, kozi ser i miód. Doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy, aż pieczarki nieco zmiękną (kolejne 5-7 minut). Przekładamy farsz do miseczki.

4.

Omlet ze szpinakiem, kozim serem i pieczarkami - Krok 4

W oddzielnej misce rozbijamy jajka, dodajemy sól i rozkłócamy widelcem.


5.

Rozgrzewamy na małej patelni łyżeczkę masła i wlewamy jajka. Smażymy z jednej strony, a następnie przekładamy na drugą stronę. Układamy na talerzu i na wierzch wykładamy połowę farszu. Te same czynności powtarzamy przy drugim omlecie.

Smacznego!

Omlet ze szpinakiem, kozim serem i pieczarkami

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Tosia i Śliwka
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.