Orzeszki z pieczonej ciecierzycy

Składniki

  • 1 puszka Cieciorki „Gotowane Na Parze” Bonduelle
  • Łyżka oliwy
  • Łyżeczka słodkiej papryki
  • ¾ łyżeczki wędzonej papryki
  • ½ papryczki mielonego imbiru
  • Łyżeczka ziół prowansalskich
  • ½ łyżeczki kurkumy
  • Szczypta soli
  • Łyżeczka świeżo mielonego pieprzu

Czy wiesz, że...


Przygotowanie


1.

Cieciorkę wrzucamy na sito i przelewamy zimną wodą, następnie osuszamy ręcznikiem papierowym i zostawiamy na 10 minut.

2.

Orzeszki z pieczonej ciecierzycy - Krok 2

Ciecierzycę przekładamy do miski, dodajemy oliwę oraz przyprawy, dokładnie mieszamy.


3.

Piekarnik rozgrzewamy do 190 stopni.


4.

Cieciorkę przerzucamy na blachę wyłożoną pergaminem, pieczemy przez 40 minut, aż będzie złocista.

5.

Orzeszki z pieczonej ciecierzycy - Krok 5

Po ostudzeniu stanie się chrupiąca. Serwujemy na zimno.

Smacznego!

Orzeszki z pieczonej ciecierzycy

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Tosia i Śliwka
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.