Pałki z kurczaka i amerykańskiej fasoli barbecue

Składniki

  • 1 puszka Amerykańskiej fasolki Barbecue Bonduelle 425 ml
  • 4 nóżki z kurczaka (pałki)
  • 2 marchewki
  • 1 ogórek
  • 1 pomidor
  • 150 g rukoli
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżka mąki
  • 1 łyżka świeżego posiekanego koperku
  • Sok z połowy cytryny
  • Sól i pieprz do smaku

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Pałki z kurczaka i amerykańskiej fasoli barbecue - Krok 1

Pałki z kurczaka doprawiamy solą i pieprzem. Oprószamy mąką. Podsmażamy na rozgrzanej oliwie, aż się zrumienią. Marchewki kroimy w plasterki. Dodajemy do kurczaka. Smażymy przez chwilę.

2.

Pałki z kurczaka i amerykańskiej fasoli barbecue - Krok 2

W międzyczasie przyrządzamy sałatkę. Ogórek i pomidor kroimy w półplasterki. Mieszamy z rukolą, dodajemy posiekany koperek. Skrapiamy oliwą i sokiem z połówki cytryny.

3.

Pałki z kurczaka i amerykańskiej fasoli barbecue

Do kurczaka dodajemy amerykańską fasolkę barbecue. Dusimy na małym ogniu 15 minut. Pałki z kurczaka w sosie z fasoli podajemy z orzeźwiającą sałatką.

Smacznego!

Pałki z kurczaka i amerykańskiej fasoli barbecue

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Anna Dobrowolańska
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.