Panzanella z cieciorką

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Panzanella z cieciorką - Krok 1

Czosnek drobno siekamy. Pomidorki kroimy na pół, cebulkę siekamy w piórka. Ciecierzycę osączamy.

2.

Panzanella z cieciorką - Krok 2

Ciabattę kroimy na kromki, opiekamy je z obu stron na suchej patelni, aż będą chrupiące. Kromki ciabatty łamiemy na mniejsze kawałki.

3.

Panzanella z cieciorką - Krok 3

Przygotowujemy dressing: łączymy 3 łyżki oliwy, 1 łyżkę octu balsamicznego, posiekany czosnek. Doprawiamy solą oraz pieprzem.

4.

Panzanella z cieciorką - Krok 4

W misce układamy pomidory, grzanki z pieczywa, ciecierzycę, cebulkę. Polewamy dressingiem, dekorujemy listkami bazylii i podajemy.

Smacznego!

Panzanella z cieciorką

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.