Papryka faszerowana po meksykańsku

Składniki

  • 2 duże papryki
  • 2 łyżki oleju
  • 1/2 cebuli
  • 1/2 strączka chilli
  • 1 nieduża pierś z kurczaka
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 100 g ryżu
  • 1 puszka Kukurydzy z czerwoną fasolą 425ml Bonduelle
  • 100 g sera cheddar
  • sól, pieprz do smaku

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

SONY DSC

Na oleju podsmażamy cebulę z chilli.

2.

SONY DSC

Dodajemy pokrojonego w drobną kostkę kurczaka, przyprawiamy papryką, solą i pieprzem, smażymy aż mięso się zetnie.

3.

SONY DSC

Dodajemy ugotowany ryż i kukurydzę z fasolą, wszystko mieszamy i w razie konieczności doprawiamy.

4.

SONY DSC

Papryki kroimy wzdłuż na pół i drążymy. Lekko smarujemy z obu stron olejem, następnie faszerujemy i posypujemy z wierzchu serem. Zapiekamy do miękkości w temperaturze 180 stopni, ok. 40 minut.

Smacznego!

SONY DSC

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Magda Kucharzy
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.