Pasta z fasoli do nachosów

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Pasta z fasoli do nachosów - Krok 1

Cebulę siekamy w piórka. Boczek kroimy w kostkę.

2.

Pasta z fasoli do nachosów - Krok 2

Fasolę przekładamy na sito, płuczemy.

3.

Pasta z fasoli do nachosów - Krok 3

Na patelnię wrzucamy boczek, smażymy przez kilka minut, aż stanie się chrupiący. Boczek przekładamy do miseczki.

4.

Pasta z fasoli do nachosów - Krok 4

Na tę samą patelnię wlewamy 1 łyżkę oleju, wrzucamy cebulę. Smażymy na malutkim ogniu przez 15 minut. Uważamy, aby nie przypalić cebuli.

5.

Pasta z fasoli do nachosów - Krok 5

Fasolę, czosnek, boczek, połowę cebuli, sok z cytryny blendujemy na gładką pastę. Dodajemy sól, pieprz i majeranek. Ponownie blendujemy. Jeśli pasta jest zbyt gęsta, dolewamy kilka łyżeczek zimnej wody.

6.

Pasta z fasoli do nachosów - Krok 6

Pastę przekładamy do miseczki. Dekorujemy pozostałą cebulą i kropimy oliwą. Podajemy jako dodatek do nachosów.

Smacznego!

Pasta z fasoli do nachosów

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.