Pasta z fasoli i groszku

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Pasta z fasoli i groszku - Krok 1

Czosnek bardzo drobno siekamy.

2.

Pasta z fasoli i groszku - Krok 2

Groszek umieszczamy w misce, zalewamy wrzątkiem. Odstawiamy na 5 minut.

3.

Pasta z fasoli i groszku - Krok 3

W naczyniu umieszczamy groszek, odsączoną i opłukaną Fasolę Cannellini „Gotowane na parze” Bonduelle, czosnek, koperek. Dodajemy sok z cytryny, 2 łyżki oliwy, sól oraz pieprz do smaku.

4.

Pasta z fasoli i groszku - Krok 3
Wszystkie składniki łączymy ze sobą przy pomocy ręcznego blendera. W razie potrzeby dodajemy odrobinę zimnej wody, jeśli pasta będzie zbyt gęsta.

5.

Pasta z fasoli i groszku - Krok 4

Pastę z zielonego groszku podajemy z dodatkiem pieczywa.

Smacznego!

Pasta z fasoli i groszku - Krok 5

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.