Pasta z makreli z kukurydzą i chili

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Pasta z makreli z kukurydzą i chili - Krok 1

Mięso makreli oddzielamy starannie od skóry i ości.

2.

Pasta z makreli z kukurydzą i chili - Krok 2

Jajka gotujemy na twardo, odcedzamy, zalewamy zimną wodą. Pozostawiamy do ostygnięcia, a następnie obieramy ze skorupek.

3.

Pasta z makreli z kukurydzą i chili - Krok 3

Jajka kroimy w kostkę. Cebulę ze szczypiorkiem drobno siekamy. Makrelę dzielimy na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki umieszczamy w misce.

4.

Pasta z makreli z kukurydzą i chili - Krok 4

Dodajemy osączoną kukurydzę z chili i kwaśną śmietanę. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Dokładnie mieszamy. Pastę z makreli i kukurydzy podajemy z dodatkiem pieczywa.

Smacznego!

Pasta z makreli z kukurydzą i chili

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.