Paszteciki z cebulą i pieczarkami

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Paszteciki z cebulą i pieczarkami - Krok 1

Cebule kroimy w kostkę. Pieczarki osączamy z marynaty i również kroimy w kostkę.

2.

Paszteciki z cebulą i pieczarkami - Krok 2

Cebulę podsmażamy na rozgrzanym oleju, następnie dodajemy pieczarki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Całość delikatnie blendujemy.

3.

Paszteciki z cebulą i pieczarkami - Krok 3

Arkusz ciasta francuskiego dzielimy na równe kwadraty, na każdym umieszczamy łyżkę farszu z pieczarek.

4.

Paszteciki z cebulą i pieczarkami - Krok 4

Sklejamy przeciwległe rogi ciasta. Wierzch sakiewek smarujemy rozkłóconym jajkiem. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180ºC przez ok. 20 minut.

Smacznego!

Paszteciki z cebulą i pieczarkami

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Alicja Dziurosz
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.