Pasztet z wędzonej ryby z groszkiem i kaparami

Składniki

  • 150 g Groszku Ekstradrobnego Bonduelle 425 ml
  • 300 g wędzonej morskiej ryby, np. morszczuka
  • 100 g twarożku śmietankowego
  • 50 g masła
  • 25 g kaparów
  • 10 g tartego chrzanu
  • Skórka i sok z ½ cytryny
  • Sól, pieprz

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Pasztet z wędzonej ryby z groszkiem i kaparami - Krok 1

Wędzoną rybę obieramy ze skóry i czyścimy dokładnie z ości.

2.

Pasztet z wędzonej ryby z groszkiem i kaparami - Krok 2

Twarożek miksujemy z chrzanem, sokiem i skórką otartą z cytryny przez około 1 minutę na wysokich obrotach miksera.

3.

Pasztet z wędzonej ryby z groszkiem i kaparami - Krok 3

Rybę rozgniatamy dokładnie widelcem lub rozdrabniamy w malakserze.

4.

Pasztet z wędzonej ryby z groszkiem i kaparami - Krok 4

Rozdrobnioną rybę mieszamy z ubitym serkiem. Na koniec dodajemy osączony groszek i lekko posiekaną połowę kaparów. Mieszamy i doprawiamy do smaku pieprzem i solą, jeśli to konieczne.

5.

Pasztet z wędzonej ryby z groszkiem i kaparami - Krok 5

Pasztet przekładamy do niewielkich słoiczków lub miseczek. Zalewamy roztopionym masłem i posypujemy pozostałymi kaparami. Schładzamy.

Smacznego!

Pasztet z wędzonej ryby z groszkiem i kaparami

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.