Pâté z wątróbki drobiowej i czerwonej fasoli

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie


1.

Cebulę i czosnek siekamy i smażymy na maśle. Dodajemy wątróbkę, fasolę i rozmaryn. Smażymy około 10 minut, ciągle mieszając.


2.

Do wątróbki dodajemy wino i gotujemy jeszcze około 10 minut na bardzo małym ogniu.


3.

Zdejmujemy patelnię z ognia i czekamy aż wątróbka wystygnie. Całość blendujemy i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.


4.

Przed podaniem wstawiamy do lodówki na 3 godziny.

Smacznego!

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Anna Dobrowolańska
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.