Pęczotto z kurkami i zielonym groszkiem

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Pęczotto z kurkami i zielonym groszkiem - Krok 1

Kurki oczyszczamy pędzlem (nie myjemy), większe przekrawamy na pół. Cebulę drobno kroimy.

2.

Pęczotto z kurkami i zielonym groszkiem - Krok 2

Na patelni rozpuszczamy 1 łyżkę masła, dodajemy łyżkę oliwy i szklimy połowę pokrojonej cebuli, dodajemy kurki i lekko je rumienimy. Przekładamy wszystko do miseczki.

3.

Pęczotto z kurkami i zielonym groszkiem - Krok 3

Na pozostałym maśle i oliwie szklimy resztę cebuli, dodajemy kaszę i prażymy kilka minut. Podlewamy szklanką bulionu i gotujemy na średnim ogniu, często mieszamy. Dodajemy kolejne porcje bulionu, aż kasza będzie al dente (około 15 minut).

4.

Pęczotto z kurkami i zielonym groszkiem - Krok 4

Z ostatnią porcją bulionu do kaszy dodajemy grzyby, groszek i parmezan. Doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy jeszcze 3 minuty. Na koniec dodajemy natkę pietruszki i tymianek.

Smacznego!

Pęczotto z kurkami i zielonym groszkiem

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Iwona Zeidler
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.