Pieczarki faszerowane szpinakiem i trzema serami

Składniki

  • 1 opakowanie mrożonego Szpinaku w liściach Bonduelle
  • 6 dużych pieczarek do faszerowania
  • 1 ząbek czosnku
  • 100 g sera gorgonzola
  • 100 g sera camembert
  • 100 g mozzarelli
  • 1 łyżka masła
  • Szczypiorek
  • Pieprz

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Pieczarki faszerowane szpinakiem i trzema serami - Krok 1

Pieczarki pozbawić nóżek, jeśli to konieczne obrać.

2.

Pieczarki faszerowane szpinakiem i trzema serami - Krok 2

Szpinak wrzucić do rondla, dodać łyżkę masła i przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, wszystko razem podsmażać, aż szpinak będzie gęsty.

3.

Pieczarki faszerowane szpinakiem i trzema serami - Krok 3

Dodać pokrojone drobno gorgonzolę i camembert, przyprawić pieprzem.

4.

Pieczarki faszerowane szpinakiem i trzema serami - Krok 4

Pieczarki nafaszerować, następnie wierzch posypać mozzarellą i zapiekać ok. 20-30 minut w piekarniku. Podawać posypane szczypiorkiem.

Smacznego!

Pieczarki faszerowane szpinakiem i trzema serami

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Magda Kucharzy
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.