Pieczarki faszerowane wołowiną

Składniki

  • 8 dużych pieczarek
  • ¾ puszki Kukurydzy Złocistej z czerwoną fasolą Bonduelle
  • 500 g mielonej wołowiny
  • 1 czerwona cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 mała papryczka chili
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 5 gałązek oregano
  • 5 gałązek natki pietruszki
  • 1 jajko
  • Sól i pieprz

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Pieczarki faszerowane wołowiną - Krok 1

Pieczarki obieramy ze skórki, wykrawamy nóżki.

2.

Pieczarki faszerowane wołowiną - Krok 2

Cebulę, chili, czosnek, natkę i oregano drobno siekamy.

3.

Pieczarki faszerowane wołowiną - Krok 3

W misce umieszczamy wołowinę, dodajemy cebulę, chili, natkę, oregano, czosnek, musztardę. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Kolejno wbijamy jajko i wyrabiamy całość dłonią. Dodajemy odsączoną Kukurydzę złocistą z czerwoną fasolą Bonduelle. Mieszamy.

4.

Pieczarki faszerowane wołowiną - Krok 4

Pieczarki napełniamy masą mięsną. Pieczemy w 200 stopniach przez około 35-45 minut.

Smacznego!

Pieczarki faszerowane wołowiną - Krok 5

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.