Pieczona kiełbasa z kukurydzą i fasolą

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

dsc_0453

Cebulę siekamy w piórka. Czosnek drobno kroimy. Paprykę kroimy w kostkę.

2.

dsc_0455

Kiełbasę kroimy na mniejsze kawałki. Każdy kawałek nacinamy delikatnie nożem.

3.

dsc_0457

Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę i czosnek. Smażymy przez 5 minut.

4.

dsc_0459

Dodajemy pomidory, zagotowujemy. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.

5.

dsc_0460

Dokładamy tymianek i pokrojone papryki.

6.

dsc_0464

Fasolę odsączamy i płuczemy na sicie. Dodajemy ją do sosu pomidorowego wraz z kukurydzą. Mieszamy.

7.

dsc_0466

Zawartość patelni przekładamy do naczynia żaroodpornego. Na wierzchu układamy kiełbasę.

8.

dsc_0469

Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Kiełbasę pieczemy przez około 40 minut, aż ładnie się zrumieni.

9.

dsc_0479

Podajemy z dodatkiem świeżego pieczywa.

Smacznego!

dsc_0498

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.