Pieczona papryka faszerowana ryżem, ciecierzycą, fasolą i wołowiną

Składniki

  • 1 puszka Miksu fasoli z cieciorką „Ugotowane na parze” Bonduelle
  • 4 papryki
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 woreczek białego ryżu
  • 1 cebula
  • 300 g mielonego mięsa wołowego
  • 4 łyżki sosu lub przecieru pomidorowego
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 4 ziarenka ziela angielskiego
  • 3 liście laurowe
  • Olej
  • Pieprz
  • Sól

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Pieczona papryka faszerowana ryżem, ciecierzycą, fasolą i wołowiną - Krok 1

Czosnek i cebulę siekamy. Szklimy na patelni na rozgrzanym oleju. Dodajemy liście laurowe i ziele angielskie. Podsmażamy mięso. Solimy. Gdy mięso będzie usmażone, wyciągamy liście i ziele. W tym samym czasie gotujemy ryż.

2.

Pieczona papryka faszerowana ryżem, ciecierzycą, fasolą i wołowiną - Krok 2

W misce mieszamy mięso, ryż, mix fasoli z cieciorką, posiekaną natkę pietruszki, przecier pomidorowy. Doprawiamy solą i pieprzem.

3.

Pieczona papryka faszerowana ryżem, ciecierzycą, fasolą i wołowiną - Krok 3

Kroimy papryki na połówki, wybieramy gniazda nasienne. Napełniamy przygotowanym farszem. Smażymy w naczyniu żaroodpornym przez 30 minut w 200°C pod przykryciem, podlewając połową szklanki wody. Następnie odkrywamy i pieczemy jeszcze przez 5 minut.

Smacznego!

Pieczona papryka faszerowana ryżem, ciecierzycą, fasolą i wołowiną

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Monika Rosa
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.