Pieczona papryka z fasolą

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Pieczona papryka z fasolą - Krok 1

Cebulę, czosnek i natkę pietruszki drobno siekamy.

2.

Pieczona papryka z fasolą - Krok 2

Ryż gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu, a następnie studzimy.

3.

Pieczona papryka z fasolą - Krok 3

Cebulę i czosnek smażymy na oleju przez kilka minut. W misce umieszczamy ryż, mięso, czosnek z cebulą, natkę pietruszki, czubrycę, jajko. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Całość dokładnie wyrabiamy dłonią.

4.

Pieczona papryka z fasolą - Krok 4

Papryki oczyszczamy z gniazd nasiennych i nadziewamy farszem. Układamy na blaszce do pieczenia. Papryki pieczemy w temperaturze 180°C przez około 45 minut. Jeśli wierzch zacznie się zbyt mocno przypiekać, wówczas przykrywamy papryki odciętymi „czapeczkami”.

5.

Pieczona papryka z fasolą - Krok 5

Papryki nakładamy na talerze. Fasolkę barbecue podgrzewamy w garnku. Faszerowaną paprykę podajemy z dodatkiem gorącej fasolki w sosie.

Smacznego!

Pieczona papryka z fasolą

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.