Pieczone bataty nadziewane cieciorką ze szpinakiem i fetą

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Pieczone bataty nadziewane cieciorką ze szpinakiem i fetą - Krok 1

Umyte i osuszone bataty kroimy na pół i dokładnie smarujemy oliwą z każdej strony. Przekrojoną powierzchnię oprószamy solą i układamy przekrojoną częścią do spodu na blasze wyłożonej pergaminem. Pieczemy w 200ºC przez około 25-30 minut.

2.

Pieczone bataty nadziewane cieciorką ze szpinakiem i fetą - Krok 2

Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy szpinak z czosnkiem przez 2 minuty. Dodajemy cieciorkę i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Odstawiamy.

3.

Pieczone bataty nadziewane cieciorką ze szpinakiem i fetą - Krok 3

Upieczone bataty lekko wydrążamy łyżką. Do szpinaku dodajemy pokruszoną fetę i mieszamy.

4.

Pieczone bataty nadziewane cieciorką ze szpinakiem i fetą - Krok 4

Połówki batatów wypełniamy przygotowanym farszem i zapiekamy około 10-12 minut. Przed podaniem posypujemy natką.

Smacznego!

Pieczone bataty nadziewane cieciorką ze szpinakiem i fetą

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.