Pieczone letnie warzywa z ciecierzycą

Składniki

  • 1 puszka Cieciorki „Ugotowane na parze” Bonduelle 425 ml
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 zielona cukinia
  • 1 żółta cukinia
  • 1 bakłażan
  • 1 czerwona papryka
  • 1 cebula
  • 500 g pomidorów
  • 250 g wyszorowanych młodych ziemniaków
  • 5-6 łyżek oleju
  • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżeczki mieszanych suszonych ziół
  • Sól i pieprz

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Pieczone letnie warzywa z ciecierzycą - Krok 1

Cukinię pokroić w plasterki, paprykę w paski, bakłażan w półplasterki. Ziemniaki pokroić na ćwiartki.

2.

Pieczone letnie warzywa z ciecierzycą - Krok 2

Warzywa przełożyć do żaroodpornego naczynia. W miseczce wymieszać olej, zioła, przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Dodać do warzyw, wymieszać. Piec ok. 30 minut w 180°C.

3.

Pieczone letnie warzywa z ciecierzycą - Krok 3

Cebulę posiekać. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę.

4.

Pieczone letnie warzywa z ciecierzycą - Krok 4

Cebulę zeszklić, dodać pomidory i osączoną cieciorkę. Doprawić solą i pieprzem. Gotować ok. 10 minut.

5.

Pieczone letnie warzywa z ciecierzycą - Krok 5

Wymieszać z upieczonymi warzywami, posypać natką. Podawać z pieczywem.

Smacznego!

Pieczone letnie warzywa z ciecierzycą

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Katarzyna Jastrzębska
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.