Pieczone papryki z chilli sin sarne z salsą awokado

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie


1.

Formę żaroodporną skrapiamy oliwą.

2.

Papryki przecinamy wzdluż na pół i usuwamy środek, przyprawiamy solą i pieprzem.

3.

Chili Sin Carne łączymy z ugotowaniem ryżem.

4.

Nadzieniem faszerujemy papryki i wkładamy do rozgrzanego piekarnika. Pieczemy przez 25 minut w 200 stopniach.

5.

W tym czasie awokado kroimy w kostkę, skrapiamy sokiem z limonki, dodajemy pokrojoną drobną cebulę, posiekany czosnek i przyprawy. Dokładnie mieszamy.

6.

Pieczone papryki z chili sin sarne z awokado - Krok 6

Po upieczeniu na papryki nakładamy salsę z awokado.

Smacznego!

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Tosia i Śliwka
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.