Pieczony królik z młodą marchewką

Składniki

  • 1 puszka Młodej marchewki Bonduelki 212 ml
  • Kilka młodych małych ziemniaków
  • 1 udziec z królika
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 łyżka posiekanego świeżego koperku
  • 1 łyżeczka musztardy
  • Sól do smaku

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Pieczony królik z młodą marchewką - Krok 1

Siekamy czosnek. Łączymy z musztardą i oliwą.

2.

Pieczony królik z młodą marchewką - Krok 2

Marynatą nacieramy mięso. Odstawiamy do lodówki na 2 godziny. Po tym czasie przekładamy udziec do żaroodpornego naczynia. Podlewamy niewielką ilością wody. Pieczemy w 200°C przez 1 godzinę.

3.

Pieczony królik z młodą marchewką - Krok 3

Młode ziemniaki dokładnie myjemy. Kroimy na połówki i skrapiamy oliwą. Na pół godziny przed wyjęciem królika z piekarnika dodajemy do niego młode ziemniaki. Po 20 minutach dokładamy młodą marchewkę.

4.

Pieczony królik z młodą marchewką

Królika podajemy z pieczonymi ziemniaczkami, porcją młodej marchewki i świeżym koperkiem.

Smacznego!

Pieczony królik z młodą marchewką

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Anna Dobrowolańska
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.