Pieczony łosoś z orzechową fasolką szparagową

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Pieczony łosoś z orzechową fasolką szparagową - Krok 1

Oczyszczony z ości filet łososia kładziemy na pergaminie w żaroodpornej formie. Skrapiamy z wierzchu sosem sojowym, aby przykrył w całości rybę. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy przez 15 minut w 200°C.

2.

Pieczony łosoś z orzechową fasolką szparagową - Krok 2

Na patelnię wrzucamy mrożoną fasolkę, podsmażamy 3 minuty. Następnie dodajemy posiekany czosnek, chilli oraz olej arachidowy, smażymy minutę.

3.

Pieczony łosoś z orzechową fasolką szparagową - Krok 3

Dodajemy masło orzechowe, sos sojowy, sok z cytryny i 2 łyżki wody. Całość dusimy jeszcze 2-3 minuty.


4.

Upieczonego łososia serwujemy z orzechową fasolką i cząstkami cytryny.

Smacznego!

Pieczony łosoś z orzechową fasolką szparagową

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Tosia i Śliwka
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.