Pieczony mus z marchewki i brzoskwiń

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Pieczony mus z marchewki i brzoskwiń - Krok 1

Marchewki osączyć z zalewy. Brzoskwinie sparzyć przez 1 minutę, obrać ze skórki.

2.

Pieczony mus z marchewki i brzoskwiń - Krok 2

Brzoskwinie przekroić na ćwiartki, usunąć pestki. Zmiksować razem z marchewkami.

3.

Pieczony mus z marchewki i brzoskwiń - Krok 3

Do musu dodać sok z cytryny, dosłodzić według smaku. Dodać serek i skrobię, ponownie zmiksować.

4.

Pieczony mus z marchewki i brzoskwiń - Krok 4

Na dno słoiczków pokruszyć kawałki biszkoptów, zalać musem. Piec przez 20 minut w 200°C. Podawać posypane płatkami migdałów z dodatkowymi biszkoptami.

Smacznego!

Pieczony mus z marchewki i brzoskwiń

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Katarzyna Jastrzębska
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.