Piernikowe trufle z cieciorki

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Piernikowe trufle z cieciorki - Krok 1

Na suchej patelni prażymy orzechy, aż zaczną się rumienić i intensywnie pachnieć. Studzimy.

2.

Piernikowe trufle z cieciorki - Krok 2

Miksujemy cieciorkę na gładki mus. Dodajemy mascarpone, cukier, ekstrakt, sól oraz przyprawę do piernika. Miksujemy do uzyskania gładkiej masy.

3.

Piernikowe trufle z cieciorki - Krok 3

Masę schładzamy w lodówce przez około 30 minut.

4.

Piernikowe trufle z cieciorki - Krok 4

Formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i obtaczamy w posypce cukrowej. Przechowujemy w lodówce.

Smacznego!

Piernikowe trufle z cieciorki

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Małgorzata Gutral
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.