Pikantna zupa z soczewicy

Składniki

  • 1 puszka Soczewicy Gotowane Na parze Bonduelle 
  • 2 szklanki bulionu warzywnego
  • 1 marchewka
  • 1 por (tylko biała część)
  • 1/2 żółtej papryki
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1 cebula
  • 1 mała papryczka chili
  • świeże zioła
  • sól i pieprz
  • oliwa z oliwek

 

Czy wiesz, że...


Przygotowanie


1.

Posiekaną cebulę i papryczkę chili szklimy na maśle.


2.

Dodajemy soczewicę i drobno pokrojone pozostałe warzywa. Smażymy wszystko na wolnym ogniu około 10 minut, ciągle mieszając.


3.

Całość zalewamy bulionem i gotujemy około 30 minut pod przykryciem.

Smacznego!

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Anna Dobrowolańska
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.