Pita z fasolką curry i szpinakiem

Jeśli szukacie smacznego, szybkiego przepisu na rodzinny obiad czy to w domu, czy w plenerze na biwaku, to dobrze trafiliście:) Fasolka curry ze szpinakiem w chlebku pita to świetne, szybkie danie, które z łatwością przygotujecie zarówno w domu jak i zabierzecie pod namiot.

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

2

Natkę z pietruszki siekamy. Fasolkę curry wykładamy do miski. Dodajemy natkę.

2.

3

Pomidorki cherry kroimy na pół.

3.

4

Placki pita lekko namaczamy wodą i podgrzewamy w piekarniku przez 3 minuty w 230 st. C.

4.

5

Szpinak podgrzewamy na patelni i czekamy aż woda odparuje lub wcześniej zostawiamy do rozmrożenia. Możemy dodać wyciśnięty przez praskę czosnek.


5.

Obcinamy jeden koniec placka, robimy kieszonkę, w którą wkładamy sporą ilość fasolki ze szpinakiem oraz przekrojone na pół pomidorki cherry. Posypujemy natką pietruszki.

Smacznego!

5

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Anna Dobrowolańska
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.