Pizza z fasolką szparagową, pieczarkami i szczypiorkiem

Składniki

Ciasto:

  • 250 g mąki pszennej
  • 4 g suchych drożdży
  • 100 ml ciepłej wody
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka cukru

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Pizza z fasolką szparagową, pieczarkami i szczypiorkiem - Krok 1

Łączymy mąkę z drożdżami, cukrem, wodą i oliwą. Dokładnie mieszamy łyżką, a następnie ugniatamy do momentu, aż ciasto będzie elastyczne i gładkie.

2.

Pizza z fasolką szparagową, pieczarkami i szczypiorkiem - Krok 2

Wyrobione ciasto odkładamy na ok. 30 minut do wyrośnięcia.

3.

Pizza z fasolką szparagową, pieczarkami i szczypiorkiem - Krok 3

Śmietanę mieszamy z posiekanym czosnkiem.

4.

Pizza z fasolką szparagową, pieczarkami i szczypiorkiem - Krok 4

Pieczarki myjemy i kroimy w plasterki. Siekamy zieloną cebulkę. Płuczemy fasolkę szparagową.

5.

Pizza z fasolką szparagową, pieczarkami i szczypiorkiem - Krok 5

Ciasto rozwałkowujemy i smarujemy sosem śmietanowym. Na sos układamy ser, fasolkę szparagową, pokrojone pieczarki. Pizzę wkładamy do pieca rozgrzanego do temp. 220°C na ok. 10-15 minut. Gotową pizzę posypujemy zieloną cebulką.

Smacznego!

Pizza z fasolką szparagową, pieczarkami i szczypiorkiem

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Alicja Dziurosz
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.