Pizzerinki z warzywami

Składniki

Sos do pizzy:

  • 1 ząbek czosnku
  • 1/2 cebuli
  • 1 szklanka przecieru pomidorowego
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • Oliwa
  • Sól i pieprz

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Pizzerinki z warzywami - Krok 1

Przygotować sos. Cebulę i czosnek posiekać, zeszklić na oliwie. Dodać oregano, doprawić solą i pieprzem.

2.

Pizzerinki z warzywami - Krok 2

Dodać przecier, doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć moc. Gotować przez 5 minut. Odstawić do przestudzenia.

3.

Pizzerinki z warzywami - Krok 3

Brokuły włożyć do wrzątku, doprowadzić do wrzenia, odstawić na 2 minuty. Następnie odcedzić, przelać zimną wodą i podzielić na mniejsze różyczki. Pomidorki przekroić na połówki.

4.

Pizzerinki z warzywami - Krok 4

Ciasto podzielić na 12-15 porcji. Uformować niewielkie placki, ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Każdy placek posmarować sosem pomidorowym, posypać serem. Na wierzchu ułożyć warzywa.

5.

Pizzerinki z warzywami - Krok 5

Piec przez 10-12 minut w 220°C.

Smacznego!

Pizzerinki z warzywami

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Katarzyna Jastrzębska
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.