Placki jaglane z porem i kukurydzą

Składniki

  • 1 puszka Kukurydzy Złocistej Bonduelle 212 ml
  • 1 jajko
  • 300 g ugotowanej kaszy jaglanej
  • 80 g pora (jasna część)
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • Olej do smażenia
  • Świeżo mielony czarny pieprz
  • Sól

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Placki jaglane z porem i kukurydzą - Krok 1

Jasną część pora pokroić w drobną kostkę.

2.

Placki jaglane z porem i kukurydzą - Krok 2

Kukurydzę osączyć na sicie.

3.

Placki jaglane z porem i kukurydzą - Krok 3

Do ugotowanej kaszy jaglanej dodać pokrojony por, osączoną kukurydzę, jajko i mąkę ziemniaczaną. Doprawić solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszać. Zwilżonymi wodą dłońmi nabierać porcję masy i formować niezbyt duże placki.

4.

Placki jaglane z porem i kukurydzą - Krok 4

Rozgrzać na patelni olej. Smażyć placki z obu stron na jasnozłoty kolor.

5.

Placki jaglane z porem i kukurydzą - Krok 5

Zdejmować na papierowy ręcznik kuchenny. Podawać na ciepło z dodatkiem ulubionego sosu jogurtowego.

Smacznego!

Placki jaglane z porem i kukurydzą

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Anna Warzecha
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.