Placki naan z indyjską fasolką curry

Składniki

  • 1 puszka Indyjskiej fasolki curry Bonduelle 425 ml
  • 350 g mąki pszennej
  • 100 g jogurtu naturalnego
  • 170 ml letniej wody
  • 2 łyżki oleju roślinnego
  • 2 łyżeczki suszonych drożdży instant
  • 1 łyżeczka soli
  • 1/2 łyżeczki ostrej papryki
  • 1/2 łyżeczki słodkiej papryki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Placki naan z indyjską fasolką curry - Krok 1

Mąkę wsypujemy do misy, dodajemy drożdże, sól i jogurt. Wlewamy letnią wodę i stopniowo wyrabiamy ciasto. Po 4 minutach, gdy ciasto jest elastyczne, zostawiamy je pod przykryciem na godzinę.

2.

Placki naan z indyjską fasolką curry - Krok 2

Olej łączymy z przyprawami. Ciasto dzielimy na 6 części. Skrapiamy dłonie olejem i formujemy okrągłe spłaszczone placuszki, wrzucamy je na rozgrzaną, suchą patelnię. Smażymy po 2-3 minuty z każdej strony.

3.

Placki naan z indyjską fasolką curry

Na drugiej patelni podgrzewamy indyjską fasolkę curry. Serwujemy z plackami pita.

Smacznego!

Placki naan z indyjską fasolką curry

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Tosia i Śliwka
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.