Placki z fasolką po bretońsku

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Placki z fasolką po bretońsku - Krok 1

Ziemniaki obieramy. Cebulkę drobno siekamy.

2.

Placki z fasolką po bretońsku - Krok 2

Ziemniaki miksujemy na papkę w malakserze i przekładamy do miski. Dodajemy cebulę, jajko, sól i pieprz do smaku. Wsypujemy łyżkę mąki. Mieszamy. Jeśli masa ziemniaczana będzie zbyt rzadka, dosypujemy jeszcze troszkę mąki.

3.

Placki z fasolką po bretońsku - Krok 3

Na patelni rozgrzewamy olej. Łyżką nakładamy porcje placków. Smażymy z obu stron na złoto.

4.

Placki z fasolką po bretońsku - Krok 4

Fasolkę po bretońsku podgrzewamy w garnku. Placki ziemniaczane podajemy polane gorącą fasolką.

Smacznego!

Placki z fasolką po bretońsku

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.