Placuszki marchewkowe z cynamonem

Składniki

  • 1 opakowanie Młodej marchewki Bonduelle
  • 1 jajko
  • 50 g mąki razowej
  • 2-3 łyżki cukru
  • 1 łyżeczka mielonego cynamonu
  • Kilka łyżek gęstego jogurtu naturalnego

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Placuszki marchewkowe z cynamonem - Krok 1

Marchewki wrzucamy do wrzącej wody, gotujemy 10 minut. Odcedzamy je na sicie i przelewamy zimną wodą.

2.

Placuszki marchewkowe z cynamonem - Krok 2

Marchewkę miksujemy na gładką pastę w rozdrabniaczu i przekładamy do miski. Dodajemy 50 g mąki razowej, cynamon, cukier i 1 łyżkę jogurtu. Mieszamy. Jeśli ciasto będzie zbyt gęste, dodajemy więcej jogurtu.

3.

Placuszki marchewkowe z cynamonem - Krok 3

Na patelni rozgrzewamy olej. Łyżką kładziemy małe porcje ciasta. Smażymy z obu stron do zrumienienia, a następnie przekładamy na papierowy ręcznik. Placuszki marchewkowe podajemy z dodatkiem świeżych owoców.

Smacznego!

Placuszki marchewkowe z cynamonem

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.