Pomidorowy sos z fasolką szparagową

Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Składniki

Zobowiązania
Bonduelle

http://Zobowiązania%20przepis Tak smakuje dobro

Przygotowanie

Zdjęcie Warzywne Inspiracje

Kukurydzę gotujemy w wodzie ze szczyptą cukru i soli przez około 15 minut.

Posiekaną cebulkę i czosnek szklimy na łyżce oliwy z oliwek, dodając poszatkowane pomidory (bez skórek) i ugotowaną kukurydzę (możemy ją obrać, tj. zeskrobać ziarna lub dodać podzieloną tylko na pół).

Kiedy z pomidorów powstanie gęsty sos, dodajemy fasolkę. Dusimy jeszcze kilka minut.

•ᴗ• Zdjęcie Warzywne Inspiracje
http://Zdjęcie%20Warzywne%20Inspiracje

Fasolka Szparagowa Zielona Cięta

Fasolka Szparagowa Zielona Cięta Bonduelle to szybkie rozwiązanie na dodatek do sałatek, czy dań na ciepło. Nie trzeba jej obierać, ciąć, wystarczy otworzyć puszkę! Potrawom doda wyjątkowej chrupkości, pysznego smaku i intensywnego koloru.

Napisz komentarz

Oceń przepis:
Klopsiki z marynowanymi pieczarkami

Klopsiki z marynowanymi pieczarkami

Zapiekanka z kurczakiem i czerwoną fasolą pod purée ziemniaczanym

Zapiekanka z kurczakiem i czerwoną fasolą pod purée ziemniaczanym

Razowa tarta ze szpinakiem, fetą i słonecznikiem

Razowa tarta ze szpinakiem, fetą i słonecznikiem

Zobacz więcej takich przepisów