Pomidorowy sos z fasolką szparagową

Składniki

Czy wiesz, że...


Przygotowanie


1.

Kukurydzę gotujemy w wodzie ze szczyptą cukru i soli przez około 15 minut.


2.

Posiekaną cebulkę i czosnek szklimy na łyżce oliwy z oliwek, dodając poszatkowane pomidory (bez skórek) i ugotowaną kukurydzę (możemy ją obrać, tj. zeskrobać ziarna lub dodać podzieloną tylko na pół).


3.

Kiedy z pomidorów powstanie gęsty sos, dodajemy fasolkę. Dusimy jeszcze kilka minut.

Smacznego!

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Anna Dobrowolańska
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.