Pomidory faszerowane sałatką z sera i tuńczyka

Składniki

  • 1 puszka Groszku tradycyjnego Bonduelle 212 ml
  • 100 g żółtego sera
  • 40 g zielonych oliwek z pastą paprykową
  • 2 jajka
  • 1 puszka tuńczyka w kawałkach w oleju
  • 3-4 łyżki majonezu
  • Kilka dojrzałych i jędrnych pomidorów
  • Sól
  • Pieprz

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Pomidory faszerowane sałatką z sera i tuńczyka - Krok 1

Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek.

2.

Pomidory faszerowane sałatką z sera i tuńczyka - Krok 2

Jajka i ser kroimy w niedużą kostkę. Oliwki siekamy w plasterki. Groszek odcedzamy.

3.

Pomidory faszerowane sałatką z sera i tuńczyka - Krok 3

W misce umieszczamy ser, jajka, groszek, oliwki, osączonego z zalewy i podzielonego na mniejsze kawałki tuńczyka. Dokładamy 3-4 łyżki majonezu, przyprawiamy solą oraz pieprzem. Mieszamy.

4.

Pomidory faszerowane sałatką z sera i tuńczyka - Krok 4

Ścinamy wierzch pomidora z szypułką. Przy pomocy łyżeczki wyjmujemy miąższ. Środek pomidora delikatnie solimy, odstawiamy na kilka minut, a następnie wylewamy ze środka sok.

5.

Pomidory faszerowane sałatką z sera i tuńczyka - Krok 5

Pomidory nadziewamy sałatką z tuńczyka i sera. Dowolnie dekorujemy. Podajemy.

Smacznego!

Pomidory faszerowane sałatką z sera i tuńczyka

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Malwina Bareła
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.