Pożywna zupa warzywno-fasolowa

Składniki

  • 1 puszka Białej fasoli Cannellini Bonduelle 425 ml
  • 4 ziemniaki
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 marchewki
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 2 kulki ziela angielskiego
  • 1 duża cebula
  • 1 liść laurowy
  • 200 g kapusty włoskiej
  • 1,5 l bulionu
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • Natka pietruszki
  • Sól, pieprz do smaku

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

Pożywna zupa warzywno-fasolowa - Krok 1

W dużym garnku rozgrzać oliwę, wrzucić pokrojone cebulę, marchew i seler, podsmażać.

2.

Pożywna zupa warzywno-fasolowa - Krok 2

Dodać poszatkowaną kapustę, chwilę podsmażać, następnie zalać bulionem, wrzucić liść laurowy i ziele angielskie. Gotować ok. 30 minut.

3.

Pożywna zupa warzywno-fasolowa - Krok 3

Dodać osączoną fasolę, pokrojone w kostkę ziemniaki i 2 rozgniecione ząbki czosnku. Gotować do miękkości ziemniaków, ok. 10 minut.

4.

Pożywna zupa warzywno-fasolowa - Krok 4

Przyprawić solą i pieprzem do smaku, podawać z pokrojoną natką pietruszki i świeżym pieczywem.

Smacznego!

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Magda Kucharzy
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.