Pstrąg z soczewicą

Składniki

  • 1 puszka Soczewicy Gotowane Na parze Bonduelle
  • garść rodzynek
  • garść migdałów
  • garść orzechów włoskich
  • 1-2 sztuki pstrąga
  • 2 łyżki masła
  • 1/2 szklanki czerwonego, wytrawnego wina

Czy wiesz, że...


Przygotowanie


1.

Rybę dokładnie myjemy i zawijamy w papier do pieczenia razem z masłem i odrobiną czosnku. Pieczemy około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.


2.

W międzyczasie na patelni łączymy soczewicę z rodzynkami, orzechami i winem i dusimy, aż wino odparuje.


3.

Rybę podajemy z soczewicą, przyprawiając przed podaniem świeżo zmielonym pieprzem.

Smacznego!

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Anna Dobrowolańska
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.