Quesadilla serowa z meksykańską salsą

Składniki

  • 2 tortille
  • 1 puszka Mieszanki Meksykańskiej Bonduelle 425ml
  • Awokado
  • ½ soku z limonki
  • Łyżeczka posieknej papryczki chilli
  • Ząbek czosnku
  • 80 g tartego sera
  • Łyżeczka masła klarowanego

Czy wiesz, że...


Przygotowanie

1.

b

Awokado kroimy w kostkę i łączymy z mieszanką meksykańską. Dodajemy posiekane chilli, czosnek i sok z limonki, mieszamy.

2.

c

Na połowie tortilli układamy tarty ser oraz salsę.


3.

Placek zginamy i kładziemy na patelni z rozgrzanym masłem klarowanym. Smażymy przez 2 minuty z jednej strony, przewracamy na drugą i podgrzewamy jeszcze ok. 2 minuty, aż tortilla będzie rumiana, a ser się rozpuści.

4.

d

Quesadillę kroimy w trójkąty i serwujemy z cząstkami limonki.

Smacznego!

e

www.warzywneinspiracje.pl
Autor: Tosia i Śliwka
Strona korzysta z plików cookies zgodnie z Polityką Prywatności i Regulaminem. Rozumiem

Wyniki wyszukiwania

Nie znaleziono wpisów

Nie znaleziono żadnych wpisów w tej sekcji strony.